Kranio Sakral Terapi

Også kaldet kst i daglig tale.


Kranio Sakral Terapi (KST) er en blid og nænsom form for afspænding med dybdegående virkning til naturlig genoprettelse af skævheder, der belaster centralnervesystemet. Dette har stor betydning for vores velbefindende og for vores helbred.

Kranio Sakral systemet består af kraniet, rygsøjlen og korsbenet, samt centralnervesystemet. Det omfatter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne inkl. Hjernevæsken (cerebrospinalvæske), der pumpes rundt uden om hjernen og ned igennem rygraden og tilbage igen. Denne pumpebevægelse kaldes kst rytmen. Den blev opdaget af Dr.Wiliam Southerland i 1920´erne og er i dag en del af lægestudiet i USA. I slutningen af 1960érne viderudviklede og genoptog Dr. Upledger arbejdet med Kst rytmen. I 1976 etablerede Dr. Upledger den først KST undervisning.

Siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa. Hos en voksen består kraniet af 8 knogler, ansigtet af 14 knogler, rygsøjlen af 24 led og endelig korsbenet, som er sammenvokset af 5 hvirvler. Alle disse knogler bevæger sig og hver enkelt knogle har sit eget bevægelsesmønster. Dette er udtryk for en vis fleksibilitet i vores knogler og imellem vores knogler, så vi ikke går i stykker når vi falder, kører galt osv. Hvis ikke der var denne fleksibilitet knoglerne indbyrdes ville vi ikke overleve det mindste lille slag. Denne viden om knoglerne udnytter man i Kranio sakral terapien.

Den består af forskellige teknikker, der har det blide tryk tilfælles. Rent praktisk trykkes der med meget let hånd specifikke steder på kraniet, nakken, ryggen og korsbenet. Det som holder knoglerne er vores bindevæv, uden dette ville vores knogler rode rundt. Hertil kommer muskler, sener og ledbånd som også holder knoglerne og samtidig gør at vi kan bevæge os. Tilsammen er dette bevægelsesapparatet.

Spændinger forhindrer kroppen i at bevæge sig optimalt og hensigtsmæssigt. Ved at kombinerer kranio sakral terapi med bindevævsmassage og triggerpunktsmassage i én behandling giver man kroppen de bedste muligheder for genopretning af skævheder og problemer.
Klinik Fryd