Biodynamisk Kranio Sakral Terapi - også kaldet BKST i daglig tale.

Biodynamisk Kranio Sakral Terapi har sin oprindelse i Osteopatien ligesom mekanisk kranio sakral terapi har. Læs evt. mere om Kranio Sakral Terapiens begyndelse her.

Dr. Sutherland som grundlagde principperne for Kranio Sakral Terapien arbejdede i starten af hans liv meget som "håndværkeren" og med det manuelle aspekt, men i sidste del af hans liv opdagede han at det ikke var nødvendigt med den samme brug af teknik og manuelt arbejde. Han gik mere og mere over til en dyb lytten til kroppen. Det er her biodynamisk kranio sakral terapi tager sin begyndelse. 

Man tager udgangspunkt i en helhedsforståelse om en bagvedliggende sundhedsskabelon af alt levende. Det bliver således et dybere møde med klienten, da der lyttes til kroppens egen livsenergi. Terapeuten gør således ikke noget aktivt med hænderne, men hænderne er tilstede på klientens krop. Terapeuten er lyttende, observerende og nærværende, men uden vurdering, fejlfinding eller intention. Der er ikke nogen dagsorden og intet ønske om at komme i en bestemt retning. På denne måde får klienten mulighed for at sætte opmærksomhed på det der er vigtigt og at komme i kontakt med sig selv og livskræfterne.

Biodynamisk kranio sakral terapi handler altså i høj grad om at skabe en kontakt til helheden i kroppen og de iboende sundhedskræfter.

I Biodynamisk Kranio Sakral Terapi lytter man også til kroppens rytmer, herunder kst rytmen, longtide, midtide, fluidtide, dynamic stillness. Alle er udtryk for sundhed og tilstand i kroppen. Jeg bruger biodynamisk kranio sakral terapi alene i en behandling, men kan sagtens kombinere det med mekanisk kranio sakral terapi også. I virkeligheden har jeg nok gjort netop dette i mange år også før jeg tog min biodynamiske uddannelse. For mig har det været en naturlig forlængelse og fordybelse af det jeg allerede gjorde i forvejen. Måske på samme måde som det også var det for Dr. Sutherland og andre.